Foto: SVT

Misstänkte Markarydsmördaren tillbaka i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Den misstänkte ukrainske medborgaren som greps i Tyskland i slutet av augusti – misstänkt för mord på en 70-årig man i Markaryd har utlämnats till Sverige.

– Han kom idag vid lunchtid och förväntas komma till Växjö under kvällen, berättar polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Den misstänkte mannen – som är 48 år gammal – har tillsammans med en annan man varit häktad i sin frånvaro sedan den 31 juli. Båda två är internationellt efterlysta – och 48-åringen greps av tysk polis i slutet av augusti.

Markarydsfallet

Enligt polisen har mannen inte motsatt sig utlämning till Sverige. När 48-åringen kommer till Växjö så kommer han höras av polisen.

– Han kommer att få uttala sig om hur han ställer sig till anklagelserna och sedan blir det häktningsförhandling i Växjö tingsrätt under morgondagen, säger Robert Loeffel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Markarydsfallet

Mer i ämnet