Misstänkt för mord på 70-årige Markarydsbon häktad

Uppdaterad
Publicerad

En 48-årig ukrainsk man som misstänks ha dödat en 70-årig man i Markaryd har häktats vid Växjö tingsrätt. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord samt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Mannen förnekar brott, uppger vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson till SVT Nyheter Småland.

70-åringen försvann den 31 juli. Den 10 augusti hittades han död. Två män blev häktade i sin frånvaro misstänkta för mord och efterlysta internationellt.

Markarydsfallet

Greps i Tyskland

Den 20 augusti grep tysk polis 48-åringen. Vid en domstolsförhandling i Tyskland motsatte han sig inte att bli utlämnad till Sverige och i veckan fördes han hit. Fredagens häktningsförhandling hölls bakom stängda dörrar.

Den andre misstänkte i Markarydfallet är ännu inte gripen.

Polisen utreder även kopplingar till ett ärende i Malå i Västerbotten. 70-åringens stulna bil och de två misstänkta männen sågs i Malåtrakten innan en 80-årig man oförklarligt försvann. Han är fortfarande borta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Markarydsfallet

Mer i ämnet