Emmabodafestivalen har inte alltid varit en lugn tillställning för polisen. Foto: SVT

Misstänkt sexualbrott på Emmabodafestivalen

Uppdaterad
Publicerad

I tisdags började Emmabodafestivalen, en festival som i år firar trettio år. Trots att det är jubileum är festivalen inte förskonad från anmälningar om brott. Bland annat har anmälningar om sexualbrott och narkotikabrott kommit in till polisen.

Polisen har omfördelat sina resurser för att kunna vara på plats under hela festivalen. De har fått arbeta hårt med anmälningar som berör narkotikabrott, men har även fått in en anmälan om sexualbrott.

– Fram till klockan tre i natt hade vi fått in 74 misstankar om narkotikabrott. Det gäller i första hand langning. Ett ärende om sexualbrott har också kommit in, men eftersom begreppet våldtäkt är så böjbart är det inte relevant att upprätta en anmälan om ett sådant brott just nu, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson på polisen.

Polisen har utöver detta också fått in sex anmälningar om plankning, det vill säga personer som olovligt försökt ta sig in på festivalområdet utan biljett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Emmabodafestivalen

Mer i ämnet