Arkivbild. De på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: TT

Misstänkta gruppvåldtäkten skedde i Kolboda

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har tidigare inte velat avslöja exakt var en av förra veckans misstänkta gruppvåldtäkter ägde rum. Men idag berättar man att det var i Kolboda som en svampplockande kvinna överfölls och våldtogs.

– Det är hög aktivitet i ärendet och utredningen går framåt, men det är fortfarande förundersökningssekretess och vi kan därför inte dela med oss av några detaljer, säger  Ewa-Gun Westford, presskommunikatör i region Syd.

Det var vid 23-tiden i torsdags kväll som en svampplockande kvinna utsattes för en gruppvåldtäkt av tre män i skogarna runt Kolboda. Där finns inga misstänkta ännu.

Gruppvåldtäkter i Kalmar län

Okända män

Bara några timmar senare, vid tvåtiden på natten, skedde ytterligare en misstänkt gruppvåldtäkt i en lägenhet i de centrala delarna av Kalmar. Där ska för en 30-årig kvinna helt okända män ha förgripit sig på henne.

Det finns formellt inte någon misstänkt i fallet, men efter förhör med kvinnan har polisen kunnat spåra två män som man nu är intresserade av.

– Vi hoppas under dagen eller kvällen kunna föra upp de här personerna som skäligen misstänkta, säger Ewa-Gun Westford.

Flera gruppvåldtäkter

Förutom dessa två gruppvåldtäkter har det inträffat ytterligare en gruppvåldtäkt i Västervik och ett våldtäktsförsök i Borgholm. Alla inom en loppet av en vecka.

Men polisen har inte kallat in några extra resurser eller bett personal att avbryta semesterledigheten för att utreda brotten.

– Vi har i stället prioriterat om personal för att vi satsar på att lösa de här allvarliga brotten. De skapar ju stor rädsla och oro, säger Ewa-Gun Westford.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gruppvåldtäkter i Kalmar län

Mer i ämnet