Arkivbild. De på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: TT

Två anhållna för gruppvåldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

Två män har gripits och anhållits, misstänkta för en gruppvåldtäkt i Kalmar i fredags kväll. Männen, som är i 35-årsåldern, är på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt.

En 27-årig kvinna träffade två män på en restaurang och följde därefter med dem till en lägenhet, där hon utsattes för våldtäkt.

– Vi vet ännu inte vems lägenhet de var i, men det är inte kvinnans, säger Ewa-Gun Westford, presskommunikatör för Polisen i region Syd. 

Gruppvåldtäkter i Kalmar län

Polisen lyckades genom inre spaningsarbete och med hjälp av ny teknik få fram identitetsuppgifter på båda männen som nu är anhållna på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt.

– De har i de första förhören nekat till brott och kommer att få en advokat, säger Ewa-Gun Westford.

Nu vidtar flera tekniska undersökningar, vittnesförhör och utredningsåtgärder för att stärka upp förundersökningen.

–  Inga övriga upplysningar lämnas just nu eftersom utredningen är inne i ett känsligt läge, där vi precis har gjort ett gripande, säger Ewa-Gun Westford.

Flera våldtäkter utreds just nu

Totalt utreder polisen tre gruppvåldtäkter och ett försök till grov gruppvåldtäkt i Kalmar län.

Utöver lägenhetsvåldtäkten rör det en kvinna i 50-årsåldern som överfölls då hon var ute i skogen och plockade svamp, en 17-årig flicka som utsatts för våldtäkt av flera män i Västervik samt en kvinna i 30-årsåldern som blev nedknuffad av ett killgäng när hon var på väg hem med cykel i Borgholm. Hon blev räddad av en grupp andra män som kunde avvärja angreppet.

– Vi ser inget samband mellan de olika fallen, så de utreds var och en för sig, säger Ewa-Gun Westford.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gruppvåldtäkter i Kalmar län

Mer i ämnet