Foto: TT

Mörbylånga kommun satsar på biogasmack

Publicerad

Mörbylånga kommun har fått finansiering från Naturvårdsverket för att kunna bygga ett tankställe med biogas för allmännheten.

Tillsammans med en eller flera privata aktörer kommer nu Mörbylånga kommun att investera i ett tankställe för biogas. Placeringen kommer att vara nära brofästet i Färjestaden på Öland.

– Att få igång ytterligare ett tankställe för biogas i kommunen skulle vara otroligt värdefullt för vårt arbete med att ersätta fossila bränslen både i vår egen verksamhet och i kommunens geografi, säger Elvira Laneborg, miljö- och klimatstrateg på Mörbylånga kommun i ett pressmeddelande.

Stöd genom Klimatklivet

Investeringen till biogasstället finansieras av Naturvårdsverket med 6,3 miljoner kronor. Det är en del av Naturvårdsverkets satsning Klimatklivet, som stöttar sådant som minskar koldioxidutsläppen lokalt. Mörbylånga kommun vill till 2025 att det bara ska vara förnybar energi i kommunen.

– Biogas är en del av lösningen för ett hållbart samhälle och extra relevant på Öland som har så stor djurhållning och mycket att göra biogas av, säger Henrik Yngvesson (M) kommunstyrelsens ordförande i Mörbylånga kommun pressmeddelandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer