Växjö Vipers med tränaren Niklas Nordén har valt att inte polisanmäla händelsen. Foto: Bildbyrån

Växjö och Pixbo i möte efter innebandyattacken

Uppdaterad
Publicerad

I dag besökte Pixbos klubbchef Fredrik Edendahls Växjö. Klubbarna pratade om det slag i ansiktet som Växjös Christopher Holmér fick under lagens möte i superligan under söndagen. Växjös tränare Niklas Nordén beskriver det som ”ett välvilligt besök”.

Växjös tränare Niklas Nordén tycker att det var en fin gest av Pixbos klubbchef Fredrik Edendahl att besöka Växjö. Även om de båda klubbarna inte är överens kring själva händelsen.

– Vi går inte in på detaljer kring situationen, för där ser vi det på olika sätt. Men det var ett välvilligt besök för att försöka komma fram till något kring agerandet.

TV: Här blir Holmén slagen med klubban i ansiktet

Betyder det att ni har grävt ner stridsyxan?

– Så klart är vi jättebesvikna på deras första uttalanden. Samtidigt har man en viss förståelse för att man vill skydda sitt egna, säger Niklas Nordén.

Skulle vilja ha det ogjort

Pixbo skriver under måndagen i ett pressmeddelande att klubben ser allvarligt på händelsen och jobbar för att hjälpa alla inblandade och skapa samsyn kring händelsen.

– Jag är hemskt ledsen för att det blev som det blev. Det hela blev väldigt olyckligt och jag skulle väldigt gärna vilja ha den händelsen ogjord så klart. Jag har under måndagen haft en dialog med Christopher om händelsen, säger Linus Henriksson till ibnytt.se.

Beslut under dagen

Niklas Nordén säger att han är nöjd med att domarna anmält händelsen som ett disciplinärende, och att klubben valt att inte polisanmäla händelsen.

Innebandyförbundets videogranskningsgrupp beslutade under måndagskvällen att anmäla Pixbos Linus Henriksson till juridiska nämnden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Innebandyattacken i SSL

Mer i ämnet