Ur musikvideon till ”Tjejer é som tjejer é”. Foto: Youtube

”Dom trodde att dom kunde stoppa mig”

Uppdaterad
Publicerad

Den kontroversielle rapparen Mr Cool dök trots sin avbokning upp på Emmabodafestivalen.

Mr Cool klev i dag upp på Kojan-scenen som en del av humorduon Specialisterna, enligt sajten Festivalrykten. I duon ingår även Simon Gärdenfors, och tillsammans ska de bland annat ha framfört låten ”Tjejer é som tjejer é”.

Avbokade efter kritik

Festivalen möttes av kritik efter bokningen av rapparen. och efter att festivalen bokat in Mr Cool startades en Facebook-grupp med namnet ”Avboka rapparen” som samlade in över 1.300 gilla-markeringar. Mr Cool valde att avboka sin spelning. I en intervju med Sydsvenskan efter avbokningen beskrev han anledningen till avhoppet som att han inte ”ville förstöra någons festival”.

emmabodafestivalen15

– Vissa skrev att de inte skulle känna sig trygga på festivalen om jag uppträdde där och då valde jag att hoppa av. Jag gillar ju ändå inte att spela live, sa Anton Magnusson till Sydsvenskan.

Uttryckte förståelse

Bakom artistnamnet Mr Cool finns Anton Magnusson. Hans texter har kritiserats för att vara rasistiska, homofobiska och sexistiska. I intervjun med Sydsvenskan beskriver Anton Magnusson att han har förståelse för kritiken som riktats mot honom.

– Det är ju inte alla som gillar den här sortens humor och kan skratta åt det. Och på Emmabodafestivalen kan man ju inte välja. Det är en liten festival där man går förbi spelningen även om man inte vill höra musiken. Så jag fattar om unga tjejer inte vill åka på festival och höra att de är horor. Och jag vill ju inte att en ung tjej som köpt sin första festivalbiljett ska låta bli att åka. Men jag trodde nog att ungdomar idag har rå humor och skulle förstå att om Emmabodafestivalen har bokat mig så har de kollat upp att det inte är mina riktiga åsikter, sa Anton Magnusson till Sydsvenskan.

Men trots sin tidigare avbokning dök alltså Mr Cool upp på festivalen ändå.

”Dom trodde att dom kunde stoppa mig”

Under kvällen har Anton Magnusson delat en bild med följande tillhörande text på Instagram:

”Dom trodde att dom kunde stoppa mig, men att stoppa Mr Cool är som att kolla på bögporr... du är antagligen bög om du gör det. Idag körde jag och mina kollegor på Emmaboda, fet publik, jävla cis-kingar allihop! Det blev humor, musik, nypor salt och såklart bajs och kiss till hela publiken.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

emmabodafestivalen15

Mer i ämnet