Omkring 140 polisanmälningar gjorts i anslutning till Emmabodafestivalen som pågått 22-25 juli. Foto: SVT

Summering efter festival: närmare 80 narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

Under Emmabodafestivalens sista dygn anmäldes många nya brott och antalet misstänkta narkotikabrott är nu närmare 80.

Ytterligare 40 polisanmälningar om brott i området gjordes under Emmabodafestivalens sista dygn. Ett 15-tal av dessa är misstänkta narkotikabrott vilket innebär att det under festivalen har gjorts närmare 80 anmälningar om narkotikabrott.

Flertalet handlar om innehav och eget bruk men några handlar om rattfylleri och överlåtelse. Natten till söndagen greps en person misstänkt för langning.

emmabodafestivalen15

Sålde ecstasy

– Det var en man född 96 som verkade påverkad. Han hade pengar på sig och påstod själv att han hade sålt ecstasy. Han greps och togs med till stationen, säger Stefan Söderholm, presstalesperson för polisen region syd.

Alla som misstänks ha varit påverkade har fått lämna urinprov på plats eller på polisstationen. Proverna kommer att skickas till Rättsmedicinalverket för analys.

Delges misstanke

– Sedan blir det de polisområden där de misstänkta är hemmahörande som får hantera fortsättningen, exempelvis delgivning av misstanke och eventuella kontakter med sociala myndigheter när det handlar om minderåriga personer, säger Stefan Söderholm.

Omkring 11 000 festivalbiljetter ska ha sålts till årets festival. SVT nyheter Småland har utan resultat sökt Emmabodafestivalens arrangörer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

emmabodafestivalen15

Mer i ämnet