Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Madeleine Klingstedt och Lina Andersson har arbetat hårt för att få ihop en musikkväll i Trekanten utanför Kalmar. Foto: Hamed Ubaidi Karlsson/SVT

Trekantens byalag värvar kända artister till musikkväll

Publicerad

Det blir en musikkväll i Trekanten utanför Kalmar nästa helg, arrangerad av Trekantens byalag. Flera kända artister ska uppträda.

Musikkvällen arrangeras i den lilla byn Trekanten som ligger mellan Nybro och Kalmar. Idén kom under ett av byalagets styrelsemöte när coronapandemin begränsade friheten och människor var sugna på något roligt.

– Jag sa spontant att kanske man ska ha en musikkväll i Trekanten, säger Madeleine Klingstedt, som är en av sex personer i styrelsen.

Kända artister uppträder

De började planera i slutet av förra året och slutresultatet blev att flera kända artister nu ska uppträda under kvällen. Som Martin Rolinski, Lasse Trofast, Duran och Mollan och Abalone Dots.  Eftersom föreningen har begränsad ekonomi har lokala företag och framför allt Kalmar kommun stöttat ekonomskt.

Musikkvällen är öppen för alla som vill vara med, det finns 500 platser.

Se mer i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.