Fick pengar av Sting – nu prisas Songlines igen

Uppdaterad
Publicerad

Songlines uppmärksammades stort redan i somras då superstjärnan Sting skänktehela sin Polarprissumma till projektet. Nu prisas Songlines igen genom Framtidens Musikpris 2017.

Songlines är ett projekt som sjösattes 2017. Projektet erbjuder unga på flykt tillgång till musikaktiviteter runt om i landet. Initiativtagaren till projektet heter Helena Isaksson Baeck och kommer från Kalmar.

LÄS MER: Songlines i Kalmar får Stings polarprispengar

I juni fick Songlines stor uppmärksamhet då superstjärnan Sting valde att skänka hela Polarprissumman på en miljon kronor till projektet. Nu prisas Songlines igen. Denna gången handlar det om Framtidens Musikpris 2017, ett pris på 20.000 kronor som går till projekt eller grupper som bidrar till att utveckla barn och ungas möjlighet till utveckling.

Sting gav hela Polarprissumman till Songlines i somras Foto: Eric Ryan Andersson

– Vi är otroligt tacksamma att vi får ett pris som Framtidens Musikpris. Till vårt land har det kommit över 70 000 barn och unga sedan 2015. Med dem kom rytmer, toner och starka berättelser från hela världen.

– Songlines vill att alla unga människor ska känna sig välkomna, känna tillhörighet och delaktighet. Genom musikens magiska språk kan vi mötas, hoppas och utveckla det svenska musikundret tillsammans, säger Helena Isaksson Baeck, projektutvecklare för Songlines i ett pressmeddelande.

Pristagarna hyllas vid en stor ceremoni på Scenkonstmuseet i Stockholm den 25 oktober.

Om Songlines

Songlines är ett projekt – av och med unga på flykt – som vill bidra till att alla unga ska känna hopp och framtidstro. Projektet syftar till att öka integrationen genom att ge alla barn och unga möjligheten att uttrycka sig med kultur och musik.

Songlines samarbetar med körer, orkestrar, musikgrupper, musikskolor, organisationer och festivaler i hela landet. Det treåriga projektet startade i januari 2017 med finansiering från Arvsfonden.

Songlines är ett samarbetsprojekt mellan Jeunesses Musicales Sverige (JMS), KulturUngdom, dokumentärfilmaren Helena Isaksson Baeck och Sveriges Ensamkommandes Förening (SEF).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.