Emmabodafestivalen 2017. Foto: Tomas Lundström/SVT

Naken man bröt sig in i villa

Uppdaterad
Publicerad

Boende i en villa i närheten av Emmabodafestivalen fick ett plötsligt uppvaknande i natt – när de fann en naken man i sitt hem. Och fler misstänkta brott har rapporterats i anknytning till festivalen.

Mannen hade brutit upp altandörren för att ta sig in i villan och avvek i riktning mot Emmabodafestivalen när han upptäcktes.

— Man kan väl misstänka att det var en festivalbesökare, säger Stephan Söderholm på polisen, som även uppger att man har begränsat med spaningsuppslag.

Emmabodafestivalen

— Vi har ganska dåliga signalement, han var ju naken när det inträffade men det är han förmodligen inte nu.

Polisens stora insats på Emmabodafestivalen, som kallas ”särskild händelse” inleddes på tisdagen och har fortsatt under onsdagen. Enligt pressinformatör Ewa-Gun Westford har insatsen gett resultat.

— Det har varit 37 fall av narkotikabrott, säger hon.

Sexuellt ofredande

Ytterligare ett fall av sexuellt ofredande har dessutom anmälts och en man har gripits, men huruvida han fortfarande är i polisens förvar kan hon inte uppge.

— Det handlar ju lite om hur snabbt förhören går. Men det är en ung man som har varit föremål för misstanke om sexuellt ofredande, säger Ewa-Gun Westford.

Sedan tidigare har en våldtäkt och ett fall av sexuellt ofredande anmälts på Emmabodafestivalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Emmabodafestivalen

Mer i ämnet