E-sportsföreningen Smash Växjö hoppas nu på en nystart tack vare den nya e-sportarenan i Växjö. Foto: Max Halldén Laneus

Nedlagda e-sportsföreningen: ”Nu hoppas vi på en nystart”

Publicerad

E-sportsföreningen Smash Växjö fick läggas vilande när de saknade en lämplig lokal. Nu hoppas de på en nystart när en e-sportarena kommer att öppnas i Växjö.

– Det här kommer förhoppningsvis bli en nystart för oss. Nu kommer vi ha möjligheten att arrangera turneringar igen, säger Tristan Jakobsen som tidigare var ordförande i Smash Växjö. 

Smash är ett fightingspel som är en av de större e-sporterna. Som mest hade Smash Växjö över 70 medlemmar i åldrarna 10 till 33. De träffades och tränade och anordnade turneringar, men verksamheten fick läggas vilande på grund av bristen på lokal. 

”Det är svårt att driva en egen lokal”

– Det är svårt att driva en egen lokal som förening. Dels är det kostnaden men också att antalet medlemmar kan förändras rätt snabbt, säger Tristan Jakobsen. 

European speedrunner assembly som ligger bakom den nya e-sportsarenan hoppas att effekten blir att det startas fler föreningar. Målet är att det inom ett år ska finnas en förening inom varje e-sportsgenre i Växjö. 

– Det låter lovande. Till exempel har Västerås föreningen Västerås Fighting Game Club som är jättestora och inkluderar alla fightingspel. Så något sådant vore bra, säger Tristan Jakobsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer