I klippet hör du SVTs reporter sammanfatta vad som hittills hänt efter skottlossningen i Växjö. Foto: Kajsa Oscarson

Nio män anhållna – misstänks för inblandning i mord i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Sammanlagt sitter nio män anhållna misstänkta för inblandning i skottlossningen på Araby under natten till lördag. Två män är på sannolika skäl misstänkta för mord. Nu väntar förhör och intensivt utredningsarbete.

. På lördagsmorgonen meddelade polisen att en man i 30-årsåldern dött efter händelsen.

Under eftermiddagen greps och anhölls en man misstänkt för mord. Senare under lördagen greps ytterligare sex män, något Smålandsposten var först med att berätta om. De misstänkta är i åldrarna 17-21 år och greps på olika platser runt om i Växjö. På söndagen anhölls ytterligare en man i 20-årsåldern och under måndagen ännu en ung man.

Besked om häktning på tisdag

Av de totalt nio anhållna är två på sannolika skäl misstänkta för mord, vilket är den högre misstankegraden. De övriga sju är skäligen misstänkta för medhjälp till mord.

– Ett omfattande utredningsarbete pågår. Under dagen kommer de misstänkta att förhöras tillsammans med försvarare, säger kammaråklagare Emma Berge i ett pressmeddelande.

Kammaråklagare Emma Berge leder förundersökningen och kommer under måndagen ta ställning till om någon ska begäras häktad. Senast på tisdagen måste åklagaren ta beslut om de som är misstänka för skottlossningen ska begäras häktade eller ej.

Misstänkt uppgörelse

Polisen gick under lördagen ut med att de misstänker att händelsen är en del av en kriminell uppgörelse.

– Det är en av våra arbetshypoteser. Men varför vi har de tankarna är den typ av information som vi håller för oss själva, sa polisens presstalesperson Robert Loeffel till SVT Nyheter Småland då.

Enligt polisen väntar nu bland annat förhör med de anhållna. Men även åtgärder på Araby där skjutningen skedde.

– De boende kommer märka av polisnärvaron. Det kan bli dörrknackning men även fler poliser på plats ute, säger Viktor Jensen, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

I klippet nedan hör du Thomas, som bor granne med platsen för det misstänkta mordet:

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.