Foto: KLT/SVT

Nobina utreder bussmisshandeln

Uppdaterad
Publicerad

En polisutredning har nu inletts som ska granska orginalfilmen av det som hände på bussen på norra Öland. Parallellt har också bussföretaget Nobina, där den misstänkte chauffören är anställd, inlett en utredning.

– Vi kommer gå igenom händelseförloppet noggrant och genomgripande. Tillsammans med polisens utredning så kommer bilden att klarna, säger Maryam Yazdanfar, kommunikationschef på Nobina.

Två anmälningar

En polisutredning pågår kring vad som hände på den tidiga morgonturen med buss 101 till Borgholm i tisdags morse. Två anmälningar om misshandel har kommit in till polisen i Kalmar. Den första kom från passageraren Mohammad Alhairiri, som redan på tisdagseftermiddagen anmälde att han blivit slagen av bussföraren. Händelser som dokumenterats på en mobilfilm.

Bussmisshandel

En och en halv timme senare gjorde också busschauffören en anmälan om våld mot tjänsteman. Han uppgav att han fått ta emot ett hårt slag av resenären. Medan utredningen pågår är den föraren avstängd från sitt arbete.

– Alla som ser de här bilderna blir illa berörda. Det är ett oacceptabelt agerande, säger Maryam Yazdanfar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussmisshandel

Mer i ämnet