Lurade CSN, hotell och Blocketkunder – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

33-åringen lurade nätkunder med sina falska annonser om telefoner, surfplattor och festivalbiljetter. Men även hotell och Centrala Studiestödsnämnden (CSN) föll offer för bedragaren från Högsby. Nu döms mannen till ett års fängelse.

33-årigen bor i Högsby kommun och hans tillvägagångssätt var att lägga ut annonser på olika försäljningssidor på internet.

Mobiltelefoner, Ipads, konsertbiljetter lade han ut till försäljning på till exempel Blocket, Tradera, Letgo, etc. Kunderna som nappade satte in pengarna på hans konto men produkterna levererades aldrig.

Högsby

Vid två tillfällen ska mannen även ha köpt konsert- och fotbollsbiljetter på nätet men aldrig betalat för dem.

Pågått under två år

Bland målsägarna finns också ett vandrarhem som anklagat honom för en springnota och kräver betalt för nio obetalda övernattningar.

Det totala beloppet som mannen ska ha lurat till sig under en tvåårs period, februari 2016 och februari 2017, landar på 91 729 kronor.

Mannen döms till att betala tillbaka pengarna till målsägarna i form av skadestånd och till ett års fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Högsby

Mer i ämnet