Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon berättar programledaren Sofia Dalén (t.h) vad hon önskar sig av smålänningarna i Växjö under Musikhjälpenveckan i december. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Nu är det klart – de leder Musikhjälpen från Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Det blir Oscar Zia, Linnea Wikblad och Sofia Dahlén som kommer kliva in i glasburen på Stortorget i Växjö när årets upplaga av Musikhjälpen inleds den 11 december.

Artisten och programledaren Oscar Zia gör Musikhjälpen för tredje gången.

– Det är stökigare än någonsin i världen, och jag har en ganska tung känsla i kroppen. Musikhjälpen är inte lösningen, men det är en början, ett steg på vägen, säger Oscar Zia i ett pressmeddelande.

Musikhjälpen i Växjö

Dalén tar Dikmens plats

P3-profilen Linnea Wikblad och komikern Sofia Dalén gör debut i Musikhjälpenburen. Dalén blev tillfrågad sent i processen, då hon tar över programledarrollen som Filip Dikmen först fick. Han blev av med sitt uppdrag efter att ha postat videor om kriget mellan Israel och Hamas.

– Jag var såklart tvungen att väga in massa saker i mitt beslut. Hade frågan kommit vid ett annat tillfälle hade jag säkert svarat ja direkt. Men jag kom fram till att det här är ett jätteviktigt och fint program som enar människor. Det handlar inte om oss programledare personligen, vi är bara förmedlare, säger Sofia Dalén till SVT Småland.

Hör Sofia berätta mer uppdraget som programledare i klippet ovan.

Hunger årets tema

P3-programledaren Assia Dahir kommer vara reporter ute på torget och Tina Mehrafzoon, även hon programledare på P3, är programmets resande reporter.

Musikhjälpen sänds 11-17 december från Stortorget i Växjö. Årets tema är ”Ingen ska behöva dö av hunger”. De tre programledarna låses in i en glasbur på torget och sänder radio och tv dygnet runt i 144 timmar. Syftet är att samla in pengar till bland annat matpaket, näringsbehandlingar och rent vatten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen i Växjö

Mer i ämnet