Stora delar av fälten försvann i lågorna. Foto: Minimutten

Här slukade elden åkern – ny brand på Öland

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid på fredagen började det på brinna på en åker vid Källingemöre i Borgholms kommun. Enligt larmet till SOS ska det vara halm som brinner med öppna lågor på åkern.

– Det är två fält som brinner, det var öppna lågor när räddningstjänsten kom till platsen, säger Felicia Hellberg på Trygghets- och larmcentralen.

Väg avstängd

Enheter från Borghoim, Runsten och Löttorp är på plats. Vägen förbi brandplatsen är avstängd från båda håll medan släckningsarbetet pågår.

Hur stor area är det som brinner?

– Vi har inte fått en lägesrapport än, räddningstjänsten är i full gång, säger Felicia Hellberg.

Strax efter två-tiden var elden nästintill släckt och Räddningstjänsten kunde fokusera på eftersläckningsarbete. Totalt ska minst 100 kvadratmeter har brunnit, enligt Trygghets- och larmcentralen.

SMHI varnar för att brandrisken är mycket hög på Öland just nu. I tisdags brann en annan åker på Öland, då i närheten av Runsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.