Flyftrafiken mellan Växjö och Stockholm öppnar upp för trafik igen. Foto: TT Bild

Ny aktör öppnar upp flygtrafiken mellan Växjö och Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Sedan mars har flygtrafiken mellan Växjö och Stockholm legat nere. Men nu har en ny aktör klivit in vilket innebär fyra flygningar i veckan från och med hösten.

– Flygtrafiken mellan Växjö och Stockholm har legat nere sedan mars. Att välkomna Amapola till vår region och Växjö Småland Airport är extremt viktigt för näringslivet såväl besöksnäringen, säger VD för Växjö Småland Airport Ulf Axelsson.

Underlaget fortfarande för litet

Amapola flyg är ett svenskt regionalt flygbolag med cirka 70 anställda. Företagets vd säger att flygbranschen fortfarande är skakig, men man tror att linjen mellan Växjö och Stockholm kommer att bära sig.

– Flygtrafiken på svenska flygplatser är ner runt 80% vilket gör att passagerarunderlaget för närvarande från Växjö-regionen är för litet för att motivera trafik. Vi tror dock på ett normalisering efter pandemin och vill på det här sättet möjliggöra för resenärerna att åtminstone vissa dagar åka till Stockholm över dagen, säger VD för Amapola Flyg AB Erik Salén.

Fler Stockholmsturer från Kalmar

Även på Kalmar Öland airport blir det mer Stockholmstrafik från nästa vecka. Då kommer det gå tio turer i veckan jämfört med dagens sex. Det är SAS som ser ett ökat behov och därför utökar antalet turer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.