I juni planerar ett flygbolag att starta upp en ny flyglinje mellan Bromma, Ronneby och Kalmar. Foto: SVT

Ny flyglinje mellan Kalmar och Bromma på gång

Publicerad

Just nu lyfter inga plan från Kalmar Öland airport. Men ett norskt flygbolag vill ändra på det. Deras plan är att starta en flyglinje mellan Kalmar och Bromma i mitten av juni.

Både SAS och BRA-flyg har ställt in alla sina avgångar från Kalmar på grund av coronapandemin.

Men nu planerar flygbolaget Air Leap för en ny flyglinje. Den ska gå från Bromma till Ronneby, vidare till Kalmar och tillbaka till Bromma. Den 16 juni ska den första turen gå. 

Linjerna kommer till att börja med trafikeras med en Saab 340 med plats för 33 passagerare. Längre fram, när restriktionerna lättat och resandet ökar, är planen att linjerna ska flygas separat utan mellanlandningar och med en större flygplansmodell med plats för fler.

–  Att Air Leap nu erbjuder en daglig avgång till Bromma, ger dem som har ett resebehov en möjlighet att enkelt ta sig till och från Stockholm. Det skapar även förutsättningar för en lite mer normal verksamhet hos oss på flygplatsen, säger, Ronny Lindberg, VD Kalmar Öland Airport, i ett pressmeddelande. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.