Christer Lindberg blir ny kommunchef i Uppvidinge från och med februari. Foto: Uppvidinge kommun

Han blir ny kommunchef i Uppvidinge

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Uppvidinge kommun rekryterat en ny kommunchef. Det är 56-årige Christer Lindberg som tar över i februari, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Beslutet att anställa Lindberg togs vid ett kommunstyrelsemöte som hölls under tisdagen. Vid samma möte togs också beslutet att anställa Anna Liedholm som chef för samhällsserviceförvaltningen.

– Jag är väldigt glad att vi har kunnat knyta Christer Lindberg och Anna Liedholm till oss samtidigt. De kompletterar vårt nuvarande lag väldigt bra, säger kommunstyrelsens ordförande Åke Carlson (C) i ett pressmeddelande.

Turbulensen i Uppvidinge kommun

Christer Lindberg har tidigare inom kommunal och regional förvaltning men även som programansvarig på Tillväxtverket.

Känner väl till Uppvidinge

– Jag har lärt känna Uppvidinge sedan ett antal år tillbaka. Första gången i början av 2000-talet när det gjordes en jämförelse mellan Ragunda, där jag jobbade, Gnosjö och Uppvidinge, och senaste gången i arbetet med pilotkommuner för serviceutveckling. Jag har alltid tyckt att Uppvidinge är en väldigt offensiv och framåt kommun och därför kände jag att det här är en kommun jag verkligen skulle vilja jobba i, säger Christer Lindberg i samma pressmeddelande.

Anna Liedholm är 51 år och kommer närmast från jobbet som vice vd på Göteborgs Stadshus AB.

Det har under det senaste året varit ett flertal chefsbyten inom Uppvidinge kommun. Den förra kommunchefen, Linda Jonsson fick sparken under uppmärksammade former i början maj i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turbulensen i Uppvidinge kommun

Mer i ämnet