Foto: SVT

Ny kritik mot Scott Goodwin

Uppdaterad
Publicerad

I dag på SVT Opinion riktar den socialpolitiska debattören Magnus Callmyr fortsatt kritik mot Scott Goodwin, som också kallas för Facebookpolisen.

Scott Goodwin blev nyligen blev JO-anmäld efter ett inlägg om att en man kom till polisstationen i Växjö för att anmäla att han inte var nöjd med kvaliteten på det knark han hade köpt.

 I sitt debattinlägg på SVT Opinion skriver Magnus Callmyr bland annat:

Kritik mot Facebookpolisen

”Vad det gäller händelsen på polisstationen i Växjö fick jag ett meddelande från en växjöbo med kontakt med den omskrivne mannen.

Det visade sig att situationen hos polisen handlade om en man som fått en nätdrog i stället för amfetamin, hamnat i psykotiskt tillstånd, var rädd och ville ha polisens hjälp.

Detta utsatta tillstånd tyckte alltså växjöpolisen Scott Goodwin att det lämpade sig att skriva ”på ett roligt sätt” om, själv tycker jag det är oerhört opassande och respektlöst.”

Scott Goodwin har tidigare  sagt att han inte har för avsikt att kränka någon med sina inlägg på Facebook. Han säger att polisens kommunikation via Facebook är ett sätt att komma närmre medborgarna och bli mer mänskliga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot Facebookpolisen

Mer i ämnet