Foto: SVT

Ännu en lastbil i diket på väg 120 – lastad med frätande ämnen

Uppdaterad
Publicerad

Återigen har en olycka inträffat på väg 120. Denna gång var det en lastbil  lastad med frätande ämnen som hamnade i diket.

Det var vid 11-tiden på onsdagsförmiddagen som en lastbil lastad med farligt gods i form av frätande ämnen i olika förpackningar hamnade i diket på väg 120.

– Ingen person kom till skada och allt i lasten klarade sig, säger Martin Pettersson från östra Kronobergs räddningstjänst.

– Vi fick tidigt klart för oss att det inte var någon fara för lasten, men det är klart att man blir extra vaksam när det är en lastbil med farligt gods som är inblandad i en olycka, säger Martin Pettersson.

Flera olyckor på vägen

Olyckan skedde mellan Ryd och Urshult och berodde på att föraren väjt för ett rådjur och därefter hamnat i diket.

Flera olyckor på vägen

Händelsen orsakade stor påverkan på trafiken fram till tolvtiden mitt på dagen, och eftersom lastbilen ligger kvar på olycksplatsen kan det komma att bli nya trafikstörningar när det ska bärgas därifrån.

SVT Nyheter Småland har flera gånger rapporterat om olyckor på den aktuella vägen, och både boende och politiker vill att den olycksdrabbade vägen ska breddas. Senast var det trafikverkets lastbil som välte i samband med omasfaltering

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Asfalteringsbilen tippade precis bredvid Inge Kalssons brevlåda, se bilderna i klippet. Foto: Frida Lindhe/SVT, Privat

Räddningstjänst från tre olika kårer deltog vid räddningsarbetet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer