”Vi planerar ju att fritidsbanken ska hålla i många år”, säger verksamhetsledaren Dan Ericsson. Foto: SVT/Anne Torvinen

Ny permanent lokal för Fritidsbanken i Växjö – kontraktet påskrivet

Uppdaterad
Publicerad

En permanent utlåningslokal på 420 kvadratmeter för Fritidsbanken i Växjö är funnen och hyreskontraktet är påskrivet. Planen är att öppna dörrarna till Fritidsbanken i Växjö den 7 juni.

Kommunen har nu hittat en permanent utlåningslokal för Fritidsbanken i Växjö. Lokalen som kommunen hittat ligger på Ljungadalsgatan. För tillfället har fritidsbanken cirka 2700 inregistrerade sportprylar och när öppningen väl sker är förhoppningen att sportprylarna ska ha ökat till 4000. Dörrarna slår upp den 7 juni.

– Det är otroligt skönt. vi har varit lite frustrerade över att det tagit så lång tid. Men det viktigaste är att vi hittat rätt lokal. Vi planerar ju att fritidsbanken ska hålla i många år, säger verksamhetsledaren Dan Ericsson.

Varit i tillfälliga lokaler

I oktober förra året invigdes en ny fritidsbank i Växjö, då i en preliminär lokal i det gamla kommunhuset. Målet var då att samla in tusen begagnade sportprylar och kommunen skulle hitta permanenta lokaler.

Tillfälliga utlåningsplatser

Trots att insamlingsmålet snabbt uppfylldes med 1200 sportartiklar dröjde det innan uthyrningsverksamheten kunde öppna.

Det ledde till att fritidsbanken stod utan en permanent uthyrningslokal och behövde befinna sig på tillfälliga utlåningsplatser för att fortsätta ha igång verksamheten. Under tiden kommunen letade efter en lokal försökte Fritidsbanken även åka ut till olika platser där de kunde låna ut utrustning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.