Annika Kling leder eftersökningsarbetet i Markaryd under lördagen. ”Vi hoppas få ett avslut på det här”, säger hon till SVT Nyheter Småland. Foto: TT/Missing people.

Ny skallgång under lördagen efter 70-åring – finkammar område där mobilsignal dog

Uppdaterad
Publicerad

Missing people organiserar ny skallgång på ett antal sökområden som polisen pekat ut som intressanta. Bland annat platsen där sista signalen från den försvunna mannens mobiltelefon registrerats.

70-åringen från Markaryd har varit försvunnen i tio dagar. Under lördagen organiseras en ny skallgång på specifika platser i Markaryd.

– Polisen har gett oss konkreta platsangivelser och vi fokuserar på att hitta personen och hans mobiltelefon, säger Annica Kling, verksamhetsledare från Missing people på plats i Markaryd.

Markarydsfallet

– Platserna är intressanta för utredningen, säger Robert Loeffel från polisen till SVT Nyheter Småland.

Det var onsdagen den 31 juli som mannen försvann efter att ha lämnat sin sambo i Markaryd. 70-åringen färdades i en Volvo XC90 i samband med sitt försvinnande.

Polisen letar fortfarande efter den försvunna mannens bil, som är av modellen Volvo XC 90 och är guldfärgad. Foto: Polisen.

Polisens misstankar om människorov har stärkts de senaste dagarna.

– Det är på grund av tidsaspekten. Ju längre tiden går desto mer stärks våra misstankar om brott, säger Robert Loeffel.

Missing people hoppas att så många som möjligt kommer till samlingen klockan 11 på lördagen i Markaryd.

– De anhöriga har levt i en mardröm i tio dagar och vi hoppas få ett avslut på detta för deras skull, säger Annica Kling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Markarydsfallet

Mer i ämnet