Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Erik Lind (medicinskt ansvarig läkare) och Martina Bäck (verksamhetschef) från företaget IDoc tillsammans med vaccinsamordnare Marie Ragnarsson (i mitten), inne på nya vaccinationscentralen i Oskarshamn. Foto: Fanny Asplund/SVT

Tredje vaccincentralen öppnar i Oskarshamn – så effektiva är de

Uppdaterad
Publicerad

På torsdag slår en tredje vaccinationscentral upp dörrarna i Folkets Park i Oskarshamn. Med alla tre vaccinationcentraler i bruk har region Kalmar kapacitet att vaccinera hela länsbefolkningen med en första dos under tre veckor.

– Nu är det vaccintillgången som gör att vi inte kan göra det, säger vaccinsamordnare Marie Ragnarsson.

Under vecka 16 får regionen 14 000 doser vaccin och lika många har bokat in sig för vaccination.

– Huvuddelen av de kommer vaccineras i Kalmar och Västervik på vaccinationcentralerna, säger Marie Ragnarsson.

I ny regi

På torsdag öppnar vaccinationscentralen i Oskarshamn som beräknas kunna ta emot 500 personer i veckan de två första veckorna och sedan 650 personer i veckan efter det. Antalet anpassas dock efter hur många vaccindoser regionen får.

Centralen i Oskarshamn drivs och sköts av en extern part och har upphandlats. Men företaget försäkrar att det inte ska vara någon vara skillnad mellan vaccinationscentralen i Oskarshamn och de övriga två i Kalmar och Västervik, utan alla ska fungera på samma sätt vad gäller bokning och rutiner på plats.

I klippet ovan ser du hur det ser ut inne i vaccinationscentralen i Oskarshamn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet