Här kan nyanlända inte längre få hjälp Foto: SVT

Nyanlända söker sig till Hultsfred trots stängd mottagning

Uppdaterad
Publicerad

Trots beslutet i Hultsfreds kommun att inte ge nyanlända försörjningsstöd så minskar inte inflyttningen till kommunen, den ökar istället.

I slutet av förra året stängdes flyktingmottagningen i Hultsfred och nyinflyttade nyanlända skulle inte få försörjningsstöd. Men det har inte lett till att färre nyanlända har sökt sig till Hultsfred, tvärtom.

– Många tvivlar på att budskapet är sant för det är såpass radikalt att man tror helt enkelt inte att det stämmer förrän man kommer hit, säger Robert Andersson som är chef över sektionen för arbete och integration på socialförvaltningen i Hultsfred till P4 Kalmar.

P4 Kalmar har pratat med personer som berörs av kommunens beslut och nu inte har pengar till hyra, mat och blöjor och i stället får matkassar som delas ut av civilförsvarsförbundet i Hultsfred.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.