Foto: TT

Oanmäld inspektion visade inga brister på Attendo

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Attendos äldreboende på Vikaholmsallén i Växjö fått skarp kritik gjorde Växjö kommun en oanmäld inspektion på platsen. Resultatet visar att omsorgstagarna får den grundläggande vård och omsorg de behöver.

I slutet av förra veckan genomförde kommunen ett oanmält besök på Vikaholmsallén. De fann då att omsorgstagarna var välvårdade och lokalerna städade.

Besöket gjordes efter att personal berättat för P4 Kronoberg om hur de äldre bland annat får för lite mat och tvingas gå i nedkissade blöjor.

Växjö

Efter den kritik som kommit in från både anhöriga och före detta anställda på boendet kommer förvaltningsledningen att ha en fortsatt tät kontakt med Attendo med flera möten för att diskutera de frågor och den kritik som lyfts fram angående brister i kvaliteten på boendet.

Växjö kommun skriver på sin hemsida att de kommer att skärpa sina rutiner för att hantera klagomål i framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet