Uppgifter om skott vid inbrott i Oskarshamn

Uppdaterad
Publicerad

Ett par i Oskarshamn har anmält att någon eller några tog sig in i deras lägenhet under natten genom att krossa ett fönster. De har också uppgett att ett skott avlossades vid inbrottet.

– Paret har anmält att de låg och sov och vaknade av att någon försökte bryta sig in via dörren. När det inte har lyckats så har de krossat ett fönster och tagit sig in den vägen, säger P-O Jansson, inre befäl på polisen i Kalmar, till SVT Nyheter Småland.

Det finns också uppgifter om att ett skott har avlossats vid händelsen, som inträffade vid 23.30-tiden på onsdagen. För att kontrollera detta ska polisen göra en teknisk undersökning senare under dagen.

Personerna i lägenheten är kända av polisen sedan tidigare och enligt P-O Jansson inte helt lätta att förhöra. Ingen misstänkt gärningsman är gripen i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.