Olycka med hästsläp utanför Tingsryd

Uppdaterad
Publicerad

En olycka med ett hästsläp inträffade på riksväg 27 norr om Tingsryd på onsdagskvällen. Polis, ambulans och räddningstjänsten skickades till platsen.

Larmet kom in till SOS Alarm in vid halvsjutiden på onsdagskvällen och enligt de första uppgifterna till SOS Alarm skulle en häst ha slungats ur släpet.

– Det lät först mycket värre än det var, säger Ingmar Tordsson, styrkeledare på Räddningstjänsten Östra Kronoberg, när vi pratar med honom strax efter klockan sju.

Innan olyckan kände föraren att hästen började hoppa i släpet, så de bestämmer sig för att stanna. Hästen hade då lyckats hoppa över bommen och den lilla dörren i transporten och hängde ut från den. 

– Innan vi kom hade tjejerna fått ut hästen. Hästen har fått lite småskråmor, men inget är brutit. De har inte behövt tillkalla veterinär. Det gick mycket bättre än vi kunde tro, säger Ingmar Tordsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.