Så här såg det ut utanför Statt när Växjö tog sitt första SM-guld 2015.

Om Lakers tar guld blir det party hela natten

Uppdaterad
Publicerad

Stadshotellet i Växjö har beviljats tillstånd att hålla öppet till klockan fem på måndagsmorgonen om Växjö Lakers tar hem SM-guldet.

Växjö Lakers har fullständigt demolerat motståndet Skellefteå AIK i de tre inledande matcherna i bäst av sju i årets SM-final i ishockey. Hitintills leder det småländska laget nu med 15-1 i målskillnad, och 3-0 i matcher i finalserien.

Fest till fem

Annat kan inte sägas än att det går otroligt bra för Växjö Lakers. Så bra att många redan förberett sitt firande. Däribland Hotell Statt AB, som driver Elite Stadshotellet i centrum, som nu fått tummen upp för en ansökan om att få hålla festen igång till klockan fem på morgonen efter den eventuella segerdagen.

– De ansökte och det fanns inga skäl att inte bevilja. Vi bidrar alla till hockeyfesten på olika sätt, och så här kunde jag bidra, säger Oliver Rosengren (M) som är ordförande i nämnden för arbete och välfärd och som är den som skrivit under besultet.

Är du själv Växjö Lakers-supporter?

Givetvis! Jag gick på matchen under lördagen och hejade.

Polis på plats

I beslutet står också att hotellet måste kontakta och ha en dialog med polisen angående hur många ordningsvakter som festligheterna kommer att kräva. Oliver Rosengren tror dock inte att det eventuella segertåget med tillhörande party in på småtimmarna kommer att ställa till några särskilda problem.

– Vi har ett omfattande nöjesliv i Växjö, inte minst sedan vi förlängde öppettider till klockan 3. Det har hittills fungerat väl med en hög grad av lugn och ordning, säger Oliver Rosengren.

Den fjärde finalmatchen, då Växjö Lakers alltså kan säkra guldet, spelas i Skellefteå klockan 15.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.