Riikka Välilä spelar som center i HV71 – men nu under OS i Sydkorea har hon varit med och spelat hem en bronsmedalj till det finska landslaget. Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

Riikka från Ljungby vann OS-brons i Sydkorea

Publicerad

Riikka Välilä som i vanliga fall spelar med i HV71 har under OS i Sydkorea spelat med det finländska landslaget, och kom nyligen hem till Ljungby med en bronsmedalj.

Hon är 44-år gammal och spelar till vardags center i HV71. SVT Nyheter Småland träffade henne på hemmaplan i Ljungby, bara ett halvt dygn efter hemkomsten från Sydkorea. Och hon är mycket nöjd över sin och lagets prestationen.

– Det var ju vårt mål att komma hem med medalj, och det kunde vi fixa, så det känns ju jättebra.

Inga planer på att sluta spela

Hon har spelat i det finska landslaget sedan 1989, och gör sin andra säsong i HV71. Och hon har i dag inga planer på att sluta spela hockey.

– Jag har sagt nu efter varje säsong att jag får fundera efter säsongen hur det känns och om jag kommer att fortsätta och det gör jag även efter den här säsongen, säger Riikka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.