Planen på Myresjöhus arena är fortfarande täckt av snö. Foto: SVT/Johannes Widergren

Östers premiär hotad – ännu inget besked

Uppdaterad
Publicerad

Det har ännu inte kommit något besked om ifall superettanpremiär mellan Öster och Degerfors kommer att ställas in.

Det ligger det ett tjockt snötäcke på planen på Myresjöhus arena i Växjö, men ännu har det inte tagits något beslut om matchen ska flyttas eller ställas in.

Svenska Fotbollförbundet beslutade på onsdagen på organisationen Svensk Elitfotboll begäran att ge klubbarna i allsvenskan och superettan en möjlighet att skjuta upp matcher i de två första omgångarna på grund av vädret.

– Vi vet inte mycket i dagsläget. Det finns konstgräsplaner som kan bli aktuella, till exempel Borås arena, men det är ju inte bara vi som har problem, säger Wibrån till TT.

Kan inte flyttas till Kalmar

Ett förslag har varit att flytta premiären till Östers reservarena Guldfågeln i Kalmar, men det är inte möjligt enligt KFF:s klubbchef Mattias Rosenlund. 

– Nu när det blev plusgrader kunde vi vattna så vi fick bort all snö som fanns kvar från planen. Dräneringen på Guldfågeln är mycket bra. Vi gödslade, la på plast och skruvade upp planvärmen till tio grader. I dag har vi tagit bort plasten och gräset har vuxit men det går inte att spela här redan 1 april, säger han till tidningen Barometern

Flera fotbollspremiärer hotas 

Det är flera av helgens fotbollspremiärer som är hotade på grund av vädret. Finnvedsvallen där Värnamo ska spela sin hemmapremiär är till exempel inte heller i sitt finaste skick. 

– Vi har jobbat jättebra med att försöka få fram en spelbar plan och sen kom ett snöfall. Vi hade 15-20 centimeter i går natt och det ser inte bra ut. Men vi får förhålla oss till det vi kan göra. Vi kan inte påverka väder och vind. Och det här är exceptionellt, säger han till TT. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.