Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Oväntad vändning när knivmålet skjuts upp efter jävsanklagelser. Foto: TT

Oväntad vändning – knivmålet skjuts upp efter jävsanklagelser

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen inleddes rättegången mot de fem män i 20-års åldern som bland annat står åtalade för försök till dråp, efter att två 18-åringar knivskurits under en brännbollsturnering i Ljungby i juni. Men efter lunch på tisdagen fick rättegången avbrytas sedan en av advokaterna anklagats för jäv.

Rättegången inleddes under tisdagsförmiddagen med att en av de målsägande fick ge sin bild. Det handlade om hur brännbollsturneringen under skolavslutningsveckan ledde fram till ett bråk och slutade med att han fick ett knivhugg i ryggen.

Efter lunch skulle även den andra målsäganden ge sin bild, men rättegången kom aldrig igång igen.

Hinder

Efter en dryg timmes oviss väntan gav rättens ordförande Jens Mjöberg ett oväntat besked.

– Det föreligger hinder för fortsatt huvudförhandling i det här målet. Det har kommit upp en fråga om möjligheten för en försvarare att kvarstå i målet.

En åtalad och åklagaren, hade då framfört hinder om fortsatt förhandling. Detta eftersom den åtalade i ett tidigare mål företrätts av en medåtalads advokat – och han därför inte ville medverka i rättegången.

Bekymmer

– Jag tycker det är tråkigt. Jag har ett gott samarbete med min klient och har goda förhoppningar på utgången i processen. Det här ställer till bekymmer för alla, säger Lars Brandel som är den advokat som nu måste lämna förhandlingarna.

Rättegången skulle pågå i sex dagar och avslutas nästa vecka. När den kan återupptas är i dag oklart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Knivbråket i Ljungby

Mer i ämnet