Foto: Region Kronoberg

Parkeringshuset vid sjukhuset i Växjö stängs – på obestämd tid

Uppdaterad
Publicerad

Sprickor har upptäckts i Centrallasarettets parkeringshus i Växjö och som en säkerhetsåtgärd stängs byggnaden den 15 mars.

– Vi måste tömma huset på bilar och göra undersökningar, säger Patrik Hjelm, fastighetschef på Region Kronoberg.

Parkeringsbristen vid sjukhusområdet i Växjö har länge varit ett problem, och det blir inte lättare nu när p-huset tvingas stängas då sprickor upptäckts i betongen.

– Vi kan inte säga säkert att det öppnar igen. Hoppet är det sista som överger en, säger Patrik Hjelm, fastighetschef på regionen.

Parkeringshuset är drygt 40 år gammalt och rymmer 400 platser. Hälften av parkeringsplatserna är avsedda för besökare och resten för personal. Nu hänvisas personalen till det nybyggda p-huset Bangården som ligger 10-15 minuters promenad från sjukhuset.

Samtidigt öppnas den nuvarande personalparkeringen på Trädgårdsgatan upp för 150 besöksplatser, men det räcker inte för att kompensera platserna som försvinner.

– Det blir ett minus hur vi ändå och vrider på det. Det är därför vi flaggar en månad i förväg, säger Patrik Hjelm.

KLIPP. Se turerna kring Växjös nya sjukhus:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Helikopterplattor och protestmarscher – se historien om akutsjukhuset i Räppe som aldrig blev verklighet. Foto: LINK Arkitektur / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.