Centern tar avstånd

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiets ombudsman i Kronobergs län menar att Bruno Edgarssons uttalande om Pride får stå för honom.

Helen Spännäri är ombudsman för Centerpartiet i Kronobergs län. Hon är förvånad över uttalandet från Bruno Edgarsson och menar att det helt och hållet får stå för honom som privatperson.

Bruno Edgarsson (C) är ordföranden i Växjö stiftsfullmäktige och säger i en intervju att han är motståndare till Pride och anser att homosexualitet blivit en trend bland unga människor.

– Vår politik utgår alltid från alla människors lika rätt och värde, säger Helen Spännäri.

– Inför Pride i Älmhult i början av juni har vi gjort om vår partilogga i regnbågsfärger, det säger ju en del, menar Helen Spännäri ombudsman för Centerpartiet i Kronobergs län.

Frågan kommer snart att tas upp i Centerpartiets Ljungbykrets som ska resonera om och med Bruno Edgarsson om hans uttalande.

– De får fälla avgörandet, säger Elizabeth Peltola, vice distriktsordförande i Centerpartiet i Kronobergs län.

Centerpartiet skriver på sin hemsida att de länge drivit på kampen för HBTQ-personers (homosexuella, bisexuella,trans- och queerpersoner) rättigheter. ”Den som älskar någon av samma kön ska ha samma rättigheter som människor som älskar personer av motsatt kön”,  skriver partiet vidare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Homokritisk kyrkopolitiker

Mer i ämnet