En ensam person har setts cykla över Ölandsbron – något som är förbjudet sedan 2009. Cyklisten på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Arkiv/TT

Olaglig cyklist färdades på Ölandsbron

Uppdaterad
Publicerad

Vid 15-tiden på söndagen fick trafikledningen in larm om att en person setts cykla över Ölandsbron.

Enligt flera uppringare ska en ensam cyklist ha setts cykla på bron i riktning mot Kalmar. En polispatrull skickades till bron för att kontrollera uppgifterna.

– Vi håller också kontakt med trafikledningscentralen i fall de kan se något på sina övervakningskameror, säger Calle Persson på Polisens ledningcentral.

Det är ett brott att cykla på Ölandsbron eftersom det är förbud mot gång- och cykeltrafik på bron. Förbudet har funnits sedan december 2009.

Vid 16 meddelar polisen att man inte hittat någon cyklist på bron och kommer inte heller fortsätta leta efter trafiksyndaren.

– Vi förmodar att han redan hunnit över bron. Den akuta faran är över och det handlar om ett ringa brott som vi inte lägger några större resurser på, säger Calle Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.