Petronella Ekroth från Oskarshamn är Juventus nya mittback. Foto: TT/Privat

Petronella från Oskarshamn är Juventus nya värvning

Uppdaterad
Publicerad

Den Oskarshamnsbördiga fotbollsspelaren Petronella Ekroth var fram till tisdagen en spelare i Djurgårdens IF. Sedan skrev italienska Juventus kontrakt med försvararen.

Petronella Ekroth är överväldigad över att ha blivit kontaktad av de regerande italienska mästarna, som förra året vann sin första säsong i hösta ligan.

– Det kändes jättehäftigt! Kul att ha fått en sådan fråga, säger hon.

Backen kommer ursprungligen från Oskarshamn, men har under de senaste åren spelat och utvecklats i Stockholm med klubbarna Hammarby och nu senast Djurgården.

– De har varit väldigt hjälpsamma i övergången och även de sett det hela som en jättechans för mig.

Många tankar kring klubbval

Till en början kändes det självklart för Petronella att välja Juventus, men hon kunde inte låta bli att känna lite vemod över flytten.

– Jag har fått mycket fin respons från mina tidigare klubbkamrater, vilket känns bra. Det är klart att när erbjudandet kom var det kul, även om man tänker på Djurgården. Sedan måste man tänka på möjligheterna också, säger hon.

Att hon sedan hamnade i samma förening som andra stora stjärnor, som Cristiano Ronaldo, gjorde inte saken sämre.

– Lite häftigt var det att samtidigt som Ronaldo gjorde sina medicinska test, gjorde jag också det.

Blickar mot landslaget

Än så länge har Petronella Ekroth bara gjort ett 30-tal juniorlandskamper, men hon har inte gett upp hoppet om att tas ut i framtida A-landskamper. Klubbvalet kan ge henne en möjlighet att dra på sig den gulblåa tröjan.

– Vi får se hur det blir. Detta är ett steg uppåt då jag kommer spela såväl Champions League som andra stora internationella matcher. Att få spela för landslaget vore bara ett jätteplus. Hittills är i varje fall detta det största som har hänt i karriären, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.