Ewa-Gun Westford hoppas att festivalbesökarna kommer kunna ha roligt på festivalen och att veckan blir lugn. Foto: Julia Lindström/SVT

Stor polisstyrka på plats på Emmabodafestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Emmabodafestivalen är bara inne på dag två men redan under första dagen gjordes en anmälan om en misstänkt våldtäkt och nio anmälningar om misstänkt narkotikabrott. Nu ökar polisen sin närvaro på området.

Ewa-Gun Westford, pressansvarig på polisen region syd, hoppas att polisens närvaro på festivalområdet ska leda till att resterande dagar blir lugnare och att besökarna främst ska kunna fokusera på att ha roligt.

– Det andra man ska tänka på är sin egen säkerhet och vad som är viktigt. Och det som man måste ha med sig som nycklar, kontanter och mobiltelefon ska man bära tätt på kroppen. Ska man dricka och festa är det varannan vatten som gäller.

LÄS MER: Misstänkt våldtäkt på Emmabodafestivalen

Krafttag mot narkotika

Ewa-Gun Westford vill inte gå in på hur många poliser som kommer vistas på området i veckan, men hon garanterar att de kommer synas.

– Vi kommer att vara ganska många och vi kommer att vara tätt på personer på området och rota runt. För vi vill verkligen få ett grepp om det här.

LÄS MER: Besökare: ”Springer inte i väg ensam”

Vad tror du om veckan här på Emmabodafestivalen?

– För oss är det skrivet i sjärnorna. Det är första gången vi har det som en särskild händelse och vi tar oss an den här händelsen med stort allvar. Just med tanke på hur viktigt det är att man tar hand om narkotikaproblematiken och vi vill inte att det här ska vara en inkörsport för unga att börja bruka narkotika.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Emmabodafestivalen

Mer i ämnet