Foto: Tindra Englund

Polisen: Rättsmedicinsk undersökning avgörande

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagseftermiddagen hittades en död kvinna på Slottshotellet i Kalmar. Polisen utreder händelsen som mord. Flera vittnen har förhörts och en rättsmedicinsk undersökning kommer att göras under de närmaste dagarna.

I nuläget finns ingen misstänkt men enligt polisen finns det omständigheter och iakttagelser som tyder på att kvinnan kan ha mördats.

– Det finns ett antal oklara omständigheter vilket gör att den rättsmedicinska undersökningen blir avgörande för hur vi går vidare med fallet, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Undersökning kommer att dröja

Tidigare var det sagt att den rättsmedicinska undersökningen skulle göras under tisdagen men enligt uppgifter från polisen kommer den att dröja ytterligare några dagar.

– Parallellt så jobbar vi vidare med informationsinsamlande förhör, säger Robert Loeffel.

Kvinnan hittades av hotellpersonalen och enligt polisen ska hon ha avlidit någon gång mellan klockan 13.00 på söndagen och 14.00 på måndagen. Hon var i 50-årsåldern och hemmahörande i norra Kalmar län.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.