Scott Goodwin Foto: Arkivbild SVT

”Det är ett prioriterat område”

Uppdaterad
Publicerad

Till skillnad från en del boende i Araby i Växjö som Smålandsnytt pratat med så upplever polisen att de har fortsatt förtroende från allmänheten.

Polisen Scott Goodwin som arbetar mycket i Araby berättar att det snackades väldigt mycket när polisattacken inträffade. Ryktena spreds snabbt. Polisen kallade då till ett möte för att diskutera händelsen.

– Poängen med mötet var att vi ville berätta om att vi arbetat hårt det senaste halvåret med att öka förtroendet för polisen. Stämningen på mötet var tydlig, att det finns förtroende för polisen i området, säger Scott Goodwin.

Polisattacken i Araby

Hans kollega Jonas Ek var också nöjd med mötet.

– Det var viktigt för mig att få stopp på en eventuell ryktesspridning och berätta hur vi arbetar inom polisen, med att vara tillgängliga så mycket vi kan. Just Araby är ett prioriterat område, säger han.

Pratade om annat

Men den bild han har av mötet skiljer sig från den bild som en butiksinnehavare som SVT Nyheter Småland pratat med. Hon menar att polisen lyfte fel ämnen, och pratade om ungdomsbrottslighet istället för om det som polisen gjort.

Men enligt Jonas Ek så hade mötesdeltagarna full förståelse för att polisen inte kan diskutera den enskilda händelsen.

– Jag tycker att mötet vi hade gav många bra diskussioner. De förstår ju att vi inte kan prata om det enskilda ärendet, men de vill att vi har en allmän diskussion om bemötande inom polisen, säger Jonas Ek.

Är förtroendet för polisen i Araby bräckligt tror du?

– Nej, jag tror inte det. Och den här veckan har vi haft en insats om cykelstölder och mopedstölder. Invånarna ser att polisen är i området och gör saker, säger Scott Goodwin.

Hur reagerade du själv på händelsen?

– När man hör talas om sådant är det klart att det är väldigt olyckligt. Det är inte mitt jobb att försvara den här polisen eller säga att han gjort fel. Det som gör mig glad är att polisenheten i Malmö utreder händelsen, säger Scott Goodwin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polisattacken i Araby

Mer i ämnet