Foto: TT

Poliser återvänder till Växjö

Publicerad

Polisen i Växjö får förstärkning. Och av de 25 som har rekryterats har sex av dem arbetat där tidigare – något polisledningen är extra glada för.

Återvändarna är poliser som av olika anledningar lämnat polisyrket men som nu valt att komma tillbaka till enheten i Växjö för en fast anställning, enligt Robert Loeffel, presstalesperson på polisen.

– Det är positivt att de vill återvända till yrket de har utbildat sig till. Det är väldigt välkommet. Det är en extra förstärkning och det är rutinerade poliser som kommer tillbaka, säger han.

De nya anställningarna ska bland annat att bidra till arbetet mot organiserad kriminalitet och hjälpa till att trygga upp inte bara i Växjö, utan hela polisområdet Kronobergs- och Kalmar län.

– Fram till 2020 kommer det ske en rejäl ökning, upp till ett hundra nya poliser till det här området. Det kommer att märkas, säger Robert Loeffel.

Polisfacket positiva

Även facket är försiktigt positiva till nyanställningarna.

– Det är i varje fall ett steg i rätt riktning. För vår del innebär detta ett välkommet tillskott, säger Gunnar Norgren ordförande för polisförbundet i Sydöstra Götaland.

De nya tjänsterna dessutom extra välkomna nu inför sommaren, säger han.

– Det har varit mycket övertid under våren vilket alltid är av ondo. Även om det kortsiktigt kan vara trevligt med mer i lön för enskilda medarbetare så kör det slut på en när man bara får jobba och jobba.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.