Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör trafikutskottets ordförande Ulrika Heie (C) i klippet ovan. Foto: SVT och TT

Nu ska Tjust- och Stångådalsbanan diskuteras i trafikutskottet

Uppdaterad
Publicerad

Situationen på Tjust- och Stångådalsbanan har på senare tid fått regerande politiker såväl som opposition att illskna till. På fredagen besökte riksdagsledamoten, tillika trafikutskottets ordförande, Ulrika Heie (C) Hultsfred för att diskutera järnvägen. Förhoppningen är att belysa frågan inför regeringen.

– Det kommer en delegation som ska träffa företrädare till utskottet på tisdag för att ännu mer fördjupa kunskapen hos fler partier, säger Ulrika Heie (C).

Det är främst Trafikverkets förordnade plan på att slopa Tjust- och Stångådalsbanans indragning till den nya centralstationen i Linköping som ligger till grund för mötet i Hultsfred.

– Det nya stationsläget är det mest konkreta just nu. Men för att det också ska vara en säker trafik så måste järnvägen också trädsäkras. Det är de två viktigaste frågorna, säger Ulrika Heie (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.