Karl Henrik Wallerstein tog olovligen med dopskålen till SVT:s inspelning av programmet i Huseby. Foto: SVT

Prästen inför Antikrundan: ”Jag syndade inte”

Uppdaterad
Publicerad

Kyrkoherden Karl Henrik Wallerstein blev chockad när han fick höra ett högt försäkringsvärde – av vad som troddes vara en dopskål – under sommarens inspelning av Antikrundan. Men att det hela har gått till på ett olagligt vis tar kyrkoherden med ro.

Antikrundans avsnitt från Huseby sänds på torsdagskvällen i SVT, och det hela ger stor uppståndelse i Göteryds församling.

– Det är en stolthet för landsbygden att kyrkan har sådana fina ägodelar.

Kyrksilver i Antikrundan

Karl-Henrik Wallerstein leder gudstjänster i församlingen och har döpt många barn i den värdefulla silverskålen som han tog med till SVT-programmet.

”Gud är inte arg på mig”

– Det ovärderliga är ju själva barnen. Det kvittar ju egentligen vad de döps i. Men det är klart att det blir väldigt högtidliga gudstjänster numera.

Hur går tankarna inför att programmet sänds?

– Det ska bli roligt och jag är väldigt tacksam att min vän tog med mig till programmet.

Prästen har brutit mot kulturmiljölagen genom att han saknat tillstånd när han tog med skålen. Men något brott har inte anmälts.

– Jag syndade inte och ångrar ingenting. Jag tror inte att gud är arg på mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kyrksilver i Antikrundan

Mer i ämnet