Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Intill den branddrabbade lokalen i Växjö ligger en fruktföretag och en av Växjös största padelhallar. Foto: SVT

Så nära var branden att sprida sig – till Växjös stora padelhall

Uppdaterad
Publicerad

En bilvårdsfirma i Växjö totalförstördes i en brand under torsdagsmorgonen. Men byggnaderna som ligger tätt intill kunde räddas, mycket tack vare gynnsamma vindar.

Intill bilvårdsfirman som brann finns ett fruktföretag och en stor padelhall. Det är bara några enstaka meter mellan byggnaderna.

– Det var knappt någon vind på morgonen så att röken steg uppåt, men hade vinden legat kraftigt mot närliggande byggnaden hade vi fått jobba mycket med den. Det är tur att det inte blev så, säger Krister Holgersson, räddningsledare Värends räddningstjänst.

Stora delar av byggnaden samt tre bilar och en vattenskoter förstördes i branden på Arabygatan tidigt i morse. Brandorsaken är okänd men det ska finnas bilder från övervakningskameror som överlämnats till polisen.

KLIPP: Storbrand i Växjö natten till torsdag

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det brinner i takkonstruktionen och det är det som är svårt i släckningsarbetet, säger Roger Petersson, räddningschef. Foto: Diba Dehnad/SVT/Carl Carlert

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.