Jimmy Modin, presstalesperson för polisen i region Syd. Foto: SVT och Polisen

Rånförsök mot butik i Västervik

Uppdaterad
Publicerad

Tre maskerade personer försökte under lördagskvällen råna en matbutik i Västervik. Men ett snabbt agerande från kassörskan stoppade dem från att komma in i butiken och personerna fick lämna platsen tomhänta.

Larmet kom till polisen vid 21:42 på lördagskvällen. Tre maskerade personer, beväpnade med större knivliknande föremål, försöker ta sig in i livsmedelsbutiken på Idrottsgatan strax innan stängning.

Men kassörskan reagerade snabbt genom att trycka på larmknappen och lyckades låsa de inre entrédörrarna innan rånarna kunde ta sig in i butiken.

– De fick lämna platsen tomhänta, säger Jimmy Modin, polisens presstalesperson.

Söker vittnen

De maskerade personerna lämnade sedan platsen, springandes därifrån. Enligt polisen ska det ha funnits en del folk på platsen vid tillfället för rånförsöket.

– Vi söker efter vittnen till det här rånförsöket. Vi vill komma i kontakt med personer som kan ha sett eller hört något. Minsta lilla uppgift kan föra oss vidare i utredningen så  även om man själv känner att det kanske inte är så viktigt så kanske det är en viktig pusselbit i utredningen, säger Jimmy Modin, polisens presstalesperson.

Det här var det femte rån och rånförsöket mot matbutiker i Kalmar län inom loppet av drygt en vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.