Foto: Fredrik Sandberg/TT

Regeringens krav: Öka säkerheten vid järnvägsövergångarna

Publicerad

Regeringen ger uppdraget till Trafikverket att öka säkerheten vid plankorsningar på den statliga järnvägen. Anledningen bakom är den senaste tidens allvarliga olyckor.

– Det har på senare tid inträffat flera allvarliga olyckor vid järnvägskorsningar i Sverige. Det är angeläget att snabbt kunna vidta åtgärder för att inte fler ska skadas eller omkomma på grund av säkerhetsbrister, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) i ett pressmeddelande. 

Flera allvarliga olyckor

I förra veckan avled en person av skadorna efter att ett tåg körde på en personbil vid en obevakad järnvägsövergång mellan Falerum och Överums bruk vid länsgränsen mellan Kalmar och Östergötland. 

Ministern vill nu att Trafikverket snabbar på sitt arbete med att öka säkerheten vid järnvägsövergångarna. Nu ska myndigheten samråda med tågoperatörer och andra berörda aktörer för att redovisa resultatet som senast 31 maj 2019.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Olyckor med Kustpilen

Mer i ämnet