• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Foto: SVT/ Christian S Zetterdahl

Arga regionpolitiker i Kalmar län ska träffa minister om tågfrågan

Uppdaterad
Publicerad

Region Kalmar läns krav på ett möte med infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson över Ostlänksfrågan har besvarats. Regionens politiker kommer att möta ministern i augusti.

Efter att Trafikverket presenterade förslaget kring besparingar kring ostlänken stod det klart att politikernas ilska i Kalmar län inte hade hjälp. Stångdals- och Tjustbanan kommer inte att få en direktanslutning till Ostlänken i Linköping.

De politiska gruppledarna i regionen krävde då ett möte med ministern för att diskutera frågan. Nu har kravet besvarats, och mötet kommer att äga rum den 21 augusti.

Beskedet om att Stångdals- och Tjustbanan inte skulle kopplas på Ostlänken innebar att en ny station skulle byggas i Tannefors söder om Linköping som slutstationen för Stångdals- och Tjustbanan, vilket betyder att tågresenärer som ska pendla söderut skulle behöva ta bussen mellan den nya stationen och Linköpings Centralstation.

KLIPP: Hjalmarsson (M): ”Ingen kommer att åka tåg”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Harald Hjalmarsson (M) är mycket missnöjd med Trafikverkets förlag som han menar kommer hämma tågåkningen från Kalmar län. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.