Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hovmantorp största tätorten i kommunen – men blir utan vaccinationsställe Foto: Jan-Eric Lundberg/SVT

Hovmantorp största tätorten i kommunen – men blir utan vaccinationsställe

Publicerad

I Lessebo kommun kommer vaccinationen av den breda allmänheten i fas 4 att ske vid en vaccinationscentral i centralorten Lessebo. Men tätorten Hovmantorp i samma kommun, där fler bor, blir utan vaccinationsställe. Det är något som väckt irritation på orten.

Centralt i Lessebo ska kommuninvånarna få vaccin mot covid. Men många som bor i Hovmantorp hade hellre sett att kommunen hade placerat vaccinationen där. Annika Tigerhielm är ansvarig för fas 4-vaccinationen på region Kronoberg.

– Regionen har gjort en offentlig upphandling där vi har sökt leverantörer som kan vaccinera på huvudorten. Men vi kan inte finnas överallt utan det är oftast på huvudorten som i det här fallet i Lessebo och centralt, säger hon.

”Lite snålt”

I Hovmantorp är det många som inte förstår hur regionen har prioriterat.

– Vill man att så många som möjligt ska vaccinera sig så hade det ju varit bra om man hade kunnat göra det på hemmaplan, säger Carina Yngvesson.

– Jag tycker att det är lite snålt, det ska finnas tillräckligt många så att det ska vara smidigt för alla, säger Josefine Mikch.

Kan behöva tänka om

Men Annika Tigerhielm öppnar trots allt upp för att om det inte blir en hög vaccinationsteckning i Lessebo så får man tänka om.

– Då får vi i så fall diskutera nya lösninger med leverantörerna av vaccin, men i nuläget finns det bara en utbudsplats i Lessebo kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer