Foto: TT Bild

Rekordresultat för Växjöföretag under första kvartalet

Uppdaterad
Publicerad

Det Växjöbaserade företaget Fortnox ökade sin omsättning och vinst kraftigt jämfört med förra årets första kvartal.

En omsättningsökning från 39,5 miljoner kronor till 61,6 miljoner kronor, och en vinstökning från 6,1 miljoner till 15,6 miljoner. Siffrorna är de bästa sedan företaget startades 2001.

Enligt företaget så beror den snabba tillväxten på ett snabbt växande kundunderlag. 15.000 nya kunder har tillkommit bara under årets första kvartal.

– Tillväxtpotentialen är enorm. 60 till 70 procent av småföretagen är ännu inte digitala. Vi vill utmana de etablerade sätten att arbeta och hjälpa företagen skörda vinsterna från automatiserade och digitala arbetsflöden, säger Nils Carlsson, VD på Fortnox i ett pressmeddelande.

Fortnox är ett företag med huvudkontor i Växjö  som erbjuder molnbaserade digitala lösningar. Under hela 2016 omsatte företaget 189,3 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.